28 Mayıs 2010 Cuma

Yürüyoruz Sessiz ve Kederli.. Vol.2

Blog'a uzunca bir süredir yazmamamın sebebi çok yoğun olmamdan dolayı idi demeyi ne kadar çok isterdim size,ama o kadar boş vakit varken sınav arefesini seçmem,ne kadar saçma bir karakter olduğumun ipuçlarını veriyor sizlere.Herneyse konumuza geçelim.

Son zamanlarda Galatasaray ile ilgili olup da beni tek mutlu eden şey stadyum inşaatıdır.Son yazımda da belirttiğim gibi artık sona yaklaşıyoruz ve o kadar alıştım ki,sanki bittiğinde büyük bir boşluk beni bekliyormuş gibi düşünmeye başladım.Yaklaşık olarak üç yıldır devam eden inşaatın sonlanmasına tam 5 ay kaldı ve artık inşaat ışık hızıyla ilerliyor.Tek bir isteğim var yukarıdakinden o da şu stadı bir kez olsun dünya gözüyle görebilmek.Hayır abartmıyorum istiyorum bunu gerçekten.

Şimdi siz sevgili dostlarıma stadyumdaki son durum hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.
-Kaba inşaatta ikinci katın bitmesine az kaldı.Altı bloktan oluşan stadın bir bloğu kaldı ki o da bitmek üzere,yaklaşık bir hafta gibi bir süre kaldı.Ondan sonra kaba inşaat tamamen bitmiş olacak.
-Dış cephe imalatı için metalyapı ile anlaşılmış durumda ve şirket çalışmalarına başladı.10 Haziran'da stadın dışını giydirmeye başlayacaklar.
-Çimler hazır halde Düzce'de bekletiliyor ve çatı takıldıktan sonra çimlerde serilecek.
-Çatının ise temmuz ayı ortaları ile sonları arasında sonlandırılması bekleniyor.
-Koltuklar için bir alman firması ile anlaşıldı.Firmanın taahhüdü,üretimi 280 kişilik bir kadro ile 35 günde,montajı ise 160 kişilik bir kadro ile 45 günde tamamlamak.Şu an resmi olarak açıklanmış bir koltuk şekli yok,ama Old Trafford stadyumundaki koltukların aynısının olacağı söyleniyor.Koltukların tahmini montaj zamanı da temmuz ayı ortaları olarak planlanıyor.
Stad içerisinde de hummalı bir çalışma yürütülüyor.Soyunma ve hakem odalarının yapımına başlandı,tesisat işleri bitmiş durumda,tuvaletler,büfeler vb. stad içi mekanları son sürat hazırlanmaya devam ediyor.Stadın yollarının yapımına da başlandı.Stad yakınındaki kavşağın açılışı 1 Eylül olarak belirlendi.Ayıca konuk takım taraftarları ve VIP tribün sahiplerinin stada giriş yapacağı tünellerin yapımına da başlandı.Aslanlı yol projesi için klübümüz yakında biz taraftarlardan özgün aslan heykeli projeleri bekleyebilir.Aslanlı yolun tasarlanması tamamen klube bırakılmış durumda ve Işın Çelebi,biz taraftarlardan bu heykellerin belirlenmesinde bizim de katkılarımızı beklediğini iletti.

Hiç yorum yok: